Decrease font size Default font size Increase font size
HOME

Introductie

Afrikaanse soldaten in Nederlands-Indië

frontafbeelding

De lang onbelicht gebleven geschiedenis van de 'Zwarte Hollanders', Afrikaanse recruten die tussen 1831 en 1872 voor het KNIL zijn geworven, is inmiddels door publicaties, een reizende tentoonstelling en uitgebreide aandacht in de media bij een groeiend publiek bekend. De stichting Indo-Afrikaans Kontakt zet zich in om deze bijzondere geschiedenis onderdeel van de Nederlandse geschiedeniscanon te maken.

Het stichtingsbestuur is betrokken geweest bij de voorbereiding van de tentoonstelling 'Zwart in dienst van Oranje' die in mei 2005 geopend werd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Vervolgens is de tentoonstelling te zien geweest in Museum Bronbeek in Arnhem, het Indisch Huis te Den Haag, het Afrikacentrum in Cadier en Keer en het Moluks Historisch Museum in Utrecht.

 

Even voorstellen...

Het bestuur van de stichting Indo-Afrikaans Kontakt bestaat uit voorzitter Joyce Cordus en Willy Brugmans, Ruben Neuhaus en Wouter Neuhaus als bestuursleden. 'Oom' Daan Cordus, de oprichter van de stichting IAK in 2002, is erevoorzitter van de stichting.

Vragen? Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..