Decrease font size Default font size Increase font size
GASTENBOEK
Op zoek naar verre nazaten? Tips nodig voor je genealogisch onderzoek? Nieuwsgierig naar dat bijzondere recept wat je oma altijd kookte? Laat een reactie achter in het gastenboek!
gastenboek

Renate Dekker   01 juli 2017
Familie Reisner-Bonimbie Nee0

Geachte IAK-bestuur, beste lezer,
Als nazaat van een mevrouw Reisner-Bonimbie ben ik erg benieuwd hoe ze in Nederlands-Indie heeft geleefd en hoe de familiebanden waren met de Bonimbies die als militair en ambtenaar in kranten en geschiedenisboe ken staan. Ze was de moeder van KNIL-militair Herman Louis Reisner (geb. 1891 in Bandjermasin), de vader van mijn opa, en ze zou in ketens naar Indie zijn verscheept. Daar werd ze vrij en is ze met een Reisner getrouwd, vast ook een KNIL-militair.
Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Renate

 
 
       
 
zakiyyah ali   14 mrt 2016
need information for project Nee0

Greetings, i am doing a project about Africans in Holland and the foos eaten and the plant life that was brought to holland from Africa along with information about plant life in Holland during the 1400 to 1800.
Thank you very much for any information links, resources, books, web sites you can share.
thank you
Z. Ali. MHS

 
 
       
 
brigitte (familie stap)   07 mrt 2016
overlijden Nee0

Bij deze wil ik doorgeven dat onlangs is overleden : tante Fien Fivet, (Maria josephine Fivet ) op 76jarige leeftijd te Dordrecht. Morgen zal zij naar haar laatste rustplaats gebracht worden op begrafenplaats Essenhof Nassauweg Dordrecht. Om 14.00uur.

Mvg, Brigitte ( van familie Stap uit Dordrecht)

 
 
       
 
Mark Berkhout   18 aug 2015
James Hooper en Elisabeth Mina Codjo Nee0

Geachyt bestuur der IAK, geachte lezer,

Reeds enige tijd ben ik aan het zoeken naar de oorsprong van mijn familie. Groot was mijn verbazing toen ik bij naspeuring erachter ben gekomen dat mijn voorouders Afrikanen waren, maar het vervulde mij ook met grote trots. Helaas kom ik niet verder dan de namen van Elisabeth Mina Codjo (overleden op 26 februari 1918 in Soerabaja, naar ik vermoed) en James Hooper (overleden in Malang Pasaroean, op 27 maart 1893, naar ik vermoed). Zij kregen waarschijnlijk drie dochters, allen getrouwd met KNIL militairen, waaronder mijn voorvader Jan van Dillewijn, die trouwde met Harbert Johanna Hooper, waarvan de dochter, Thusvelda Agatha Mas van Dillewijn mijn grootmoeder is, getrouwd met Dirk Gerardus Berkhout. Zij is door de Japanse geheime dienst vermoord. Ik vroeg mij af of James Hooper dan wel Elisabeth Mina Codjo iets met het KNIL te maken hadden, of dat iemand wellicht weet wat hun verhaal is. Ik loop helaas vast met mijn naspeuringen, behoudens dat het heel goed kan dat James Hooper bij het Indische spoor gewerkt heeft. Ik dank u voor uw reactie, met hartelijke groet, Mark

 
 
       
 
Ilse Klink   13 juli 2015
Dientje Bonimbie Nee0

Beste Joyce Bonimbie,
Graag zou ik willen weten of
Dientje Jumaillulail-Bonimbie familie is.
Uit het boek Zwarte Huid Oranje Hart lees ik een stukje over deze Dientje. Graag zou ik willen weten waar Dientje woont en hoe met haar in contact te komen.
Dit vraag ik voor mijn zus die vroeger met Dientje in Semarang op school heeft gezeten. Mijn zus heeft het boek gelezen en vond daar het het stukje over Dientje.
Mijn zus Jane Luyke woont in Jakarta en bij het lezen staat een foto van Dientje en kleindochter ( school Jakarta). Mijn zus zou het heel fijn vinden om Dientje te ontmoeten.
Maar misschien zijn er andere mensen van IAK die me wat meer hierover kunnen vertellen.
MVG
Ilse Klink

 
 
       
 
Frederik Maas   13 apr 2014
stamboom Nee0

Geachte bestuur IAK,

Mijn vader heeft mij altijd vertelt dat hij Afrikaan was maar ik weet niet veel meer dan dat. Hoe kan ik uitvinden of zijn voorouders in het Nederlandse Leger waren en of zij uit West Afrika komen?
Met velen dank,

Frederik Maas

 
 
       
 
Stichting Indo-Afrikaans Kontakt   08 mrt 2014
Bericht aan Joyce Bonimbie Nee0

Beste Joyce,

Dank voor je bericht. Kun je een mailtje met je gegevens sturen naar info@qna-news.com, zodat we je in contact kunnen brengen met de familie Fivet?

vriendelijke groeten,
bestuur stichting IAK

 
 
       
 
Stichting Indo-Afrikaans Kontakt   08 mrt 2014
Reactie aan Mevr./Dhr. M. van der Poel Nee0

Graag informeren we u dat de familienaam KORJANSON gelieerd is aan een Afrikaanse KNIL-soldaat die in de garnizoensstad Madioen met pensioen is gegaan. Heeft u wellicht meer gegevens? In het Nationaal Archief in Den Haag bevinden zich de KNIL-stamboeken van de Afrikaanse soldaten.

vriendelijke groeten,
bestuur stichting IAK

 
 
       
 
bonimbie   07 mrt 2014
bonimbie Nee0

Hi, namens mijn oma Adriana Bonimbie-Meinema doe ik een oproep. Enige tijd heeft mijn oma gesproken met guus fivet, neefje van wijlen anton fivet.
Tijdens het gesprek is te sprake gekomen dat er foto's waren gevonden van de familie bonimbie en of mijn oma deze wilde hebben. Helaas sindsdien zijn ze elkaar uit het oog verloren.

Kan iemand ons helpen aan de contactgegevens van deze Guus Fivet? Alvast bedankt mvgrt Joyce

 
 
       
 
M v d Poel   17 sept 2013
wie kent Joseph Kornson Nee0

Wie kent Joseph Kornson deze naam heeft hij in 1909 aangenomen als zijn naam. Hij (is getrouwd) met Victorin Dalmin uit dit huwelijk is een dochter ontstaan Wiltiana Maria Kornson.Hij was bij de Knil in Indonesië en is een Afrikaanse man.

 
 
       
 
 

  3000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig