Decrease font size Default font size Increase font size
IN DE MEDIA

Black Dutchmen, who are they?

15 oktober 2010 - Artikel van de Nederlandse Wereldomroep over de Zwarte Hollanders naar aanleiding van de Indo-Afrikaanse reünie op 3 oktober 2010.

Lees het artikel

MTNL zendt interview uit met auteur Griselda Molemans

3 september 2010 - In de talkshow 'De Tafel van Babel' (MTNL) ontving presentator Anil Ramdas Griselda Molemans, auteur van het boek 'Zwarte huid, Oranje hart'. Een gesprek over Afrikaanse 'roots' en de Nederlandse geschiedenis plus interviews met drie hoofdpersonen uit het boek: Daan Cordus, Arda Heemstra en Bert Klink.


Boekrecensie Moluks tijdschrift Marinjo

21 augustus 2010 - In het Molukse tijdschrift Marinjo besteedde boekrecensent Wim Manuhutu aandacht aan de publicatie 'Zwarte huid, Oranje hart'.

Download en lees de reportage (pdf - 2MB)

Moesson publiceert reportage over achtergebleven nazaten op Java

15 mei 2010 - In het meinummer van het Indische maandblad Moesson is een reportage te lezen over nazaten van Afrikaanse KNIL-soldaten die door omstandigheden op Java zijn achtergebleven. In tegenstelling tot hun familieleden in Nederland, de Verenigde Staten en Canada is armoede hun dagelijkse realiteit.

Download en lees de reportage (pdf - 1,2Mb)

De Kaap/Stichtse Courant belicht Poerworedjo-reunie

Op 12 mei 2010 publiceerde De Kaap/Stichtse Courant een interview met de 83-jarige Olga Hartsuiker uit Doorn. Voor het uitbreken van de Japanse bezetting woonde ze als jong meisje in de garnizoensstad Poerworedjo. Tijdens de bij haar thuis georganiseerde reunie verwelkomde ze vrienden uit Nederland onder wie een aantal Indo-Afrikaanse ouderen. Sommigen hadden elkaar zestig jaar niet meer gezien.

Download en lees dit artikel (pdf 1,6 Mb)

Pagina 1 van 2