Decrease font size Default font size Increase font size
NIEUWS

Bericht van de voorzitter: wij zien ons genoodzaakt DE INDO-AFRIKAANSE REUNIE VAN 21 SEPTEMBER A.S. TE CANCELEN en stellen alles in het werk om deze volgend jaar weer wel door te laten gaan. Houd Facebook dus in de gaten! Hier publiceren we binnenkort ook nieuws over de vernieuwde website. We gaan 'm makkelijker en toegankelijk maken!

Anton ii

Een speciaal bericht van Joyce Cordus, voorzitter van de stichting Indo-Afrikaans Kontakt, naar aanleiding van het overlijden van oom Anton Fivet: "Vandaag, op 4 juli 2013, oom Anton Fivet begeleid naar zijn laatste rustplaats. Zaterdagmorgen 29 juni jl. is hij overleden. Hij was nog van plan die middag naar de reünie in Bronbeek te komen. Het is er niet meer van gekomen. Ik zal me hem, in elk geval, altijd blijven herinneren als een gangmaker tijdens de reünie van de Belanda Hitams. Zodra het lied 'Ani Kokomoro' werd ingezet, was hij een van de eersten die op de dansvloer stond en het lied uit volle borst meezong... Rust zacht, oom Anton."

Het bestuur van de stichting IAK gedenkt Anton Fivet als een monument van een man: hij overleefde dwangarbeid aan de Birma-Siamspoorweg, maakte carriere in het KNIL en aansluitend bij de Koninklijke Landmacht in Nederland en zag altijd de zonnige kant van het leven. Om met zijn kernachtige motto te spreken, zoals gememoreerd door zijn echtgenote Paulien en zoons Dennis en Ronald: "Pelan pelan, lui".

KumpulanLocatie: Sumatrazaal in de Kumpulan, landgoed Bronbeek

13 uur Ontvangst en registratie gasten

13.45  Fotopresentatie ter introductie van de 'belanda hitam'

13.50  Welkomstspeech door Joyce Cordus, voorzitter stichting IAK

14 uur Presentatie portretfoto's door Armando Ello – "Remember Me"

14.10  Documentaire 'The Black Dutchmen'

14.30 Groepsgewijs bezoek aan:

1. Tentoonstelling '150 jaar Bronbeek. Wonen tussen trofeeën' in museum Bronbeek

2. Bezoek aan het Drie Pagoden Monument met uitleg van oom Daan Cordus over het tracé van de Birma-Siamspoorlijn

3. Rondleiding langs de kunstexpositie 'Bronbekers in beeld' met onder meer een beeld van Afrikaans KNIL-soldaat Louis Carré

4. De mobiele fotostudio van fotograaf Armando Ello waar bezoekers met familie en vrienden geportretteerd kunnen worden

16.30  Signeersessie door Griselda Molemans, auteur 'Zwarte huid, Oranje hart'

17 uur Indisch buffet in het restaurant

18 uur Akoestisch optreden door gitarist Matau van Wijk

18.45  Afsluiting door voorzitter Joyce Cordus

19 uur Einde programma

A WillemWat de aanmeldingen voor de reünie op 29 juni a.s. betreft, de tussenstand is 167 gasten met de verlengde mogelijkheid tot aanmelding tot 26 juni via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een verzoek aan alle gasten: schrijf bij aankomst de naam van uw stamvader en woonplaats op Java op de uitgereikte sticker. Temidden van de vele gasten treft u nazaten uit dezelfde garnizoensplaats als uw familie, zoals Ambarawa, Salatiga, Madioen, Poerworedjo en Semarang.

Uit Salatiga zijn de nazaten van Willem Zwol afkomstig, die in 1841 in Abon is geboren en in 1864 voor het KNIL werd geworven. Voor zijn getoonde moed ontving hij het Ereteken voor Bijzondere Krijgsverrichtingen in Atjeh. Toch kreeg hij last van heimwee naar zijn geboorteland en is hij in 1913 via Nederland naar Elmina teruggekeerd

Cameraman
Tijdens de Indo-Afrikaanse reünie op 29 juni aanstaande zullen er opnames gemaakt worden voor de documentaire 'De Vergeten Krijger' met oom Daan Cordus in de hoofdrol. De organisatie van de reünie hoopt die dag zoveel mogelijk gasten van jong tot oud te mogen begroeten. Aanmelden kan online via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina 1 van 6